Ingrediencie:
ryža (Arborio alebo Carnaroli) 210 g
olivový olej 50 ml
cibuľa šalotka 1ks
soľ (podľa potreby)
korenie (podľa potreby)
zeleninový vývar 600 ml
voda 50 ml
lyofilizované čierne hľuzovky – nasekané 4 g
Grana Padano 50 g
maslo s bielou hľuzovkou 60 g
Postup:
Do mierne rozohriatej panvice nalejeme olivový olej a zľahka na ňom orestujeme šalotku do sklovita. Po dvoch minútach pridáme neumytú ryžu. Osolíme, okoreníme a podľa potreby podlievame vývarom tak, aby bola ryža iba trochu zaliata. Zmes rizota zakryté pokrievkou na miernom plameni stále premiešavame a varíme „al dente“ teda nie úplne domäkka, priblížne 18 – 20 minút. Medzitým lyofilizované hľuzovky vložíme do 0,5 dl vody na tri minúty a spolu s vodou pridáme k uvarenej ryži. Rizoto odstavíme z ohňa a zjemníme studeným maslom s bielou hľuzovkou a dochutíme nastrúhaným syrom Grana Padano. Dobre premiešame, aby sa všetky chute spojili. Rizoto by malo mať krémovú konzistenciu, ale nemalo by byť vodové.
Buďte vždy v obraze, odoberajte novinky, tipy, triky a motiváciu k maximálnemu výkonu!
Vyberte si z ponuky svetoznámych značiek
Ponúkame služby jednoduchej a rýchlej výmene pri nespokojnosti
Reagujeme rýchlo v časoch od 8:00 do 16:00
Ponúkame najlacnejšie ceny produktov