Doprava ZDARMA od 30€

  
Rizoto s čiernymi lyofilizovanými hľúzovkami

Rizoto s čiernymi lyofilizovanými hľúzovkami

Publikované 21.07.2023

Ingrediencie:

ryža (Arborio alebo Carnaroli) 210 g

olivový olej 50 ml 

cibuľa šalotka 1ks

soľ (podľa potreby)

korenie (podľa potreby)

zeleninový vývar 600 ml

voda 50 ml

lyofilizované čierne hľuzovky – nasekané 4 g

Grana Padano 50 g

maslo s bielou hľuzovkou 60 g


Postup:

Do mierne rozohriatej panvice nalejeme olivový olej a zľahka na ňom orestujeme šalotku do sklovita. Po dvoch minútach pridáme neumytú ryžu. Osolíme, okoreníme a podľa potreby podlievame vývarom tak, aby bola ryža iba trochu zaliata.  Zmes rizota zakryté pokrievkou na miernom plameni stále premiešavame a varíme „al dente“ teda nie úplne domäkka,  priblížne 18 – 20 minút.  Medzitým lyofilizované hľuzovky vložíme do 0,5 dl vody na tri minúty a spolu s vodou pridáme k uvarenej ryži. Rizoto odstavíme z ohňa a zjemníme studeným maslom s bielou hľuzovkou a dochutíme nastrúhaným syrom Grana Padano. Dobre premiešame, aby sa všetky chute spojili. Rizoto by malo mať krémovú konzistenciu, ale nemalo by byť vodové.



Odber noviniek

Buďte vždy v obraze, odoberajte novinky, tipy, triky a motiváciu k maximálnemu výkonu!

images_not_found

Svetoznáme značky

Vyberte si z ponuky svetoznámych značiek

images_not_found

Jednoduchá a rýchla výmena

Ponúkame služby jednoduchej a rýchlej výmene pri nespokojnosti

images_not_found

Rýchla zákaznícka podpora

Reagujeme rýchlo v časoch od 8:00 do 16:00

images_not_found

Konkurenčné ceny

Ponúkame najlacnejšie ceny produktov