Približný termín odoslania: 17.03.2025
Vypestovaná na Slovensku.
Šošovica je nízkokalorická a nízkotučná diétna strukovina. Pre svoje nutričné hodnoty je veľmi cenenou potravinou. Je bohatým zdrojom vápnika, železa, selénu, fosforu, zinku, vitamínov B1, B2, B6, enzýmov a obsahuje organické kyseliny a lecitín. Pri príprave jedla počítajte s tým, že sa po uvarení objem šošovice strojnásobí.
Benefity šošovice:
-pomáha pri regulácií a správnej činnosti čriev, pôsobí ako prevencia proti zápche
-pôsobí prevenčne proti rakovine zažívacieho traktu
-podporuje tvorbu a obnovu krvi, obsahuje veľa železa
-je skvelá pri odtučovacích kúrach, zasýti a vyživí
-obsahuje významné množstvo rastlinných bielkovín
-podporuje zdravý vývoj plodu v tehotenstve
-posilňuje imunitný systém